El monstre del llac Ness

tronc

Us sona el nom de Nessie? Potser us sonarà més si us dic que és el nom del monstre que "suposadament" viu al llac Ness a Escòcia (a prop de la ciutat d'Inverness). Està clar que, el monstre del llac Ness, juntament amb el Yeti, són possiblement els misteris més difosos de la criptozoologia i, qui més qui menys, n'ha sentit a parlar.

La majoria de científics i altres experts afirmen que les proves que donen suport a l'existència de Nessie no són convincents, i consideren que aquests informes són fraus o identificacions errònies de criatures molt menys reals. Si existeix, és possible que fos un rèptil marí, tot i que ja es podria haver extingit. Abans que es fessin conegudes les restes fòssils de grans rèptils la versió tradicional del monstre era, de fet, la d'un cavall.

El "monstre" del llac Ness va ser vist per primera vegada el 4 d'agost de 1933 per un londinenc anomenat George Spicer. Quatre mesos més tard, el cirugià Dr. Robert Kenneth Wilson en va poder fer les primeres i úniques fotografies que se'n tenen, i on es pot veure clarament el cap i el coll de la criatura.

Què en penseu vosaltres? Existeix? No existeix? Anem a fer un senzill experiment per desvetllar el gran misteri del monstre del Llac Ness.

Som-hi!

Materials
  • Un got transparent.
  • Gasosa.
  • Unes quantes llavors de poma.

Procediments:

  • Omplim el got amb gasosa.
  • Tirem les llavors de poma a dins la gasosa.
  • Esperem uns segons i n'observem el resultat.

Resultat i conclusions

Com heu pogut observar, les bombolletes de bicarbonat presents a la gasosa s'adhereixen a la superfície de les llavors de poma, convertint-se d'aquesta manera en uns peculiars flotadors que fan ascendir la llavor fins a la superfície del líquid. Un cop a dalt, les bombolles de bicarbonat alliberen el seu contingut a l'aire i la llavor emprèn un nou camí de baixada. Aquest fet s'anirà repetint fins a que no quedi suficient bicarbonat a la gasosa.

Anem ara al llac Ness. En el fons dels llacs interiors d'aigua dolça escosessos s'hi acumula gran quantitat de matèria orgànica que es descompont lentament generant diferents tipus de gasos (l'anomenat biogas). Aquest gas, fruit de la descomposició anaeròbia, està format principalment per metà (CH4) i diòxid de carboni (CO2), a més d'altres components com l'àcid sulfhídric (H2S), hidrogen (H2), amoníac (NH3), nitrogen (N2), monòxid de carboni (CO) i oxigen (O2).

Durant aquest procés de descomposició, les petites bombolles de biogas es poden adherir a la superfície de troncs fent-los ascendir i emergir momentaneament a la superfície de l'aigua. Si algun d'aquests troncs té una lleugera forma de cap, llavors podrem gaudir de l'observació del mismíssim "monstre" del llac Ness.


Alb.
Avalua, avalua't

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada