Units per sempre

tronc

Seria fantàstic poder unir les ciències amb les lletres o ... les matemàtiques amb la filosofia o ... fins i tot, la tecnologia amb l'anglès. Però encara que sembli molt difícil unir dues disciplines tan distants, avui veurem que ho podem aconseguir sense gaires dificultats.

Som-hi!

Materials
  • Dos llibres de text (si pot ser de disciplines diferents)

Procediments:
  • Agafem els dos llibres i els posem un al costat de l'altre, de tal manera que els lloms quedin als extrems i que els extrems de les pàgines dels dos llibres es toquin.
  • Acte seguit, com si d'una barreja de cartes es tractés, anem entrellaçant pàgines posant primer unes quantes pàgines del llibre de la dreta i després unes quantes del llibre de l'esquerra. Això ho anem repetint fins que quedin els dos llibres ben entrellaçats.
  • Tot seguit, intentem separar els dos llibres i n'observem el resultat.

Resultat i conclusions

Com haureu pogut observat, els dos llibres han quedat units per sempre, i això és degut a una força física anomenada força de fricció. La fricció és una força, oposada al moviment, que apareix quan un cos es mou i està en contacte amb una altra superfície. En aquest cas, la força de fricció apareix a la superfície de cada una de les pàgines dels dos llibres. Com que la suma de superfícies de totes les pàgines és molt gran, el suma de forces de fricció és tan gran que fa pràcticament impossible la separació dels dos llibres.


Alb.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada